Ga naar Content

Grote verhuizing in Hilversum: Tergooi MC opent eindelijk haar deuren tijdens Hemelvaart

Het Hemelvaartweekend staat voor de deur. Voor de meeste mensen een moment van rust, maar niet voor iedereen. In Hilversum is het dit weekend namelijk een drukke boel, die in het teken staat van een grote medische verhuizing. Vanaf komende zaterdag opent daar namelijk de gloednieuwe locatie van het Tergooi MC. 

Proefverhuizing Tergooi - Foto: NH Nieuws

Het heeft even geduurd, maar aanstaande zaterdag 20 mei is het zover: dan opent het ziekenhuis Tergooi MC haar deuren op een nieuwe locatie in Hilversum. Het ziekenhuis slaat de handen ineen met de locatie in Blaricum om zo als een groot ziekenhuis te opereren.

Afgelopen februari heeft er al een proefverhuizing plaatsgevonden, zodat de artsen en verhuizers alvast konden oefenen. Deze oefening heeft ervoor gezorgd dat er toch een andere route gereden gaat worden, omdat er wat hobbels op de weg waren. 

Enorme klus 

Het verhuizen van het ziekenhuis is een enorme klus en gebeurt daarom in delen. Aanstaande donderdag verplaatst de polikliniek van Hilversum als eerst naar de nieuwe locatie. Een dag later, op vrijdag, worden de polikliniek uit Blaricum en de Huisartsen Spoedpost uit Hilversum verhuisd. Op zaterdag vindt operationeel de grootste verhuizing plaats. Dan verhuizen namelijk de klinische patiënten uit Hilversum en Blaricum naar de nieuwe locatie, net als de afdelingen Spoedeisende Hulp en verloskunde. 

Het nieuwe Tergooi MC bevindt zich aan de Laan van Tergooi 2 in Hilversum en is vanaf 20 mei officieel geopend en toegankelijk. 

Het nieuwe Tergooi van boven - Foto: Tergooi MC

Lees ook