Ga naar Content

Vierjarige aangereden voor de ogen van zijn vader: "Hij vloog drie meter door de lucht"

Het is de nachtmerrie van iedere ouder. Op een onbewaakt moment steekt de 4-jarige Mirza al spelend de Zaandamse Linnaeusstraat over en wordt geschept door een auto. "Ik zag hem drie meter door de lucht vliegen", zegt zijn vader, die op dat moment ook buiten is. Zijn zoon houdt een paar flinke schrammen en bulten over aan het ongeluk. Voor buurtbewoners is de maat vol, zij blokkeren de straat met kliko's.

4-jarige vliegt meters door de lucht - NH Nieuws

De 4-jarige heeft schrammen en bulten over zijn hele lijf, maar fietst vandaag weer over de stoep. "We slapen al nachten niet en mijn dochter die het ook heeft gezien, is iedere nacht aan het huilen", zegt Erol Coskush. Hij bracht zijn zoon direct naar het ziekenhuis. Volgens Erol en de buurtbewoners wordt er vaak te hard gereden in de straat.

Kliko's ervoor

De buurt geeft wel vaker aan dat er te hard gereden wordt door de zijstraatjes van de Zuidervaart. Om dat nu tegen te gaan, hebben ze kliko's op de weg geplaatst die de snelheid uit rond racend verkeer moet halen.

"Er zijn boa's gekomen die zeiden dat het niet mocht en dat we de kliko's van de straat moesten halen", laat Erol weten. "Ik zei: je mag ze weghalen, maar ik zet ze vijf minuten later weer terug."

Drempels

Ook andere buurtbewoners laten weten dat ze hun kinderen liever niet buiten laten spelen zonder toezicht. "De wegen worden hier echt als een racebaan gebruikt", vertelt buurtbewoner Katinka Özsahin tegen NH.

De bewoners hopen dat de gemeente snel plantenbakken of drempels op de straat plaatst om het op die manier veiliger te maken. "Je kind kan wel leren kijken naar links en rechts, maar drie keer doet hij het en een vierde keer niet", aldus een bezorgde Erol.

Lees ook