Ga naar Content

Wilde achtervolging door Naarden eindigt met crash: 'Sirenes en piepende banden'

Meerdere bewoners van Naarden zijn vannacht opgeschrikt door  gillende sirenes en piepende panden. Vandaag blijkt dat het om een wilde politie-achtervolging door de smalle straten van het stadje ging. De verdachte probeerde zich nog te verstoppen, maar is uiteindelijk ingerekend. 

Foto: AT5 / Luuk Koenen
Tijdens een nachtdienst over de A1 bij Muiden viel een auto de dienstdoende agenten op. Het ging hier om een Toyota SUV, volgens de politie een model dat vaak wordt gestolen. "Toen wij achter het voertuig gingen rijden, ging de snelheid al snel omhoog. Wat volgde was een wilde achtervolging door de smalle straten van Naarden", aldus de politie.

De achtervolging eindigde in een crash, waarbij de SUV tegen geparkeerde auto's aan knalde. De bestuurder zette het hierop op een rennen en probeerde zich vervolgens te verstoppen. Dat bleek geen goed idee.  

'Piepende bandjes'

"Niet veel later konden wij de verdachte aanhouden. De verdachte heeft het hierbij niet droog gehouden want hij probeerde zich in een sloot te verstoppen. Het voertuig bleek inderdaad gestolen te zijn", laat de politie weten in de post op Instagram.
Op de Facebookgroep Naardenezen wordt melding gemaakt van 'nachtelijke sirenes en piepende banden' op de Keverdijk en het Thijssepark. "Was een rondje Thijssepark met piepende bandjes en daarna was het stil, toen hij een paar auto's had geramd."

Het is niet de eerste auto die deze week na een dollemansrit in een sloot belandt. De bestuurder van de Toyota is door de politie meegenomen en zal zich binnenkort moeten verantwoorden bij de rechter. 
Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook