Ga naar Content

Scooterrijder van vluchtstrook A27 geplukt: 'Meneer wilde naar Utrecht rijden'

Een scooterrijder is gisteravond van de snelweg tussen Hilversum en Utrecht geplukt. Hoewel hij wist dat het niet mocht, reed de man met zijn scooter op de vluchtstrook. De politie heeft de man een boete gegeven. 

Scooterrijder op vluchtstrook A27 van de weg gehaald - Foto: Weginspecteur William

De scooterrijder werd gezien door weginspecteur William van Rijkswaterstaat, die hem tegenkwam tijdens zijn laatste controleronde.

William heeft de man laten stoppen en gevraagd waarom hij op de snelweg te vinden was met een scooter die niet harder kon dan 50 kilometer per uur.

'Snelste weg naar Utrecht' 

De scooterrijder vertelde onderweg te zijn naar Utrecht. "Meneer verklaarde dat hij naar Utrecht wilde rijden en niet precies de weg wist", vertelt weginspecteur William. "Iemand heeft hem deze weg aangewezen als de snelste weg naar Utrecht."

William heeft de scooterrijder begeleid naar de afrit. Daar stond de politie hem op te wachten. De man vertelde dat hij wel degelijk wist dat zijn capriolen gevaarlijk waren, maar dat hij ondanks het gevaar toch besloot de snelweg te pakken met zijn scooter. 

De man heeft een boete gekregen. De politie en William hebben hem daarna uitgelegd hoe hij wèl naar Utrecht moest rijden.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]