Ga naar Content

Kaketoe Coco is terug; Silvia's vriend klom tien meter een boom in

Silvia Verspuy uit Sint Maarten kan eindelijk weer lekker slapen. Haar bijzondere roze kaketoe Coco is namelijk weer thuis. Het beestje was sinds zondagavond vermist, omdat ze uit haar kooi was ontsnapt. Silvia had de hoop al bijna opgegeven, tot ze gisteravond opeens een belletje kreeg. 

Coco is weer thuis! - Foto: Silvia Verspuy

Dagenlang wordt er gezocht naar roze kaketoe Coco, foto's worden gedeeld op Facebook en Silvia schakelt zelfs de politie, Amivedi, vogelasiel Den Helder, de dierenambulance en Blanckendaell Park in Tuitjenhorn in, maar niemand heeft het roze beestje gezien. Eigenaresse Silvia Verspuy is ten einde raad. Waar is haar Coco nou naartoe gevlogen? 

Silvia heeft steeds minder vertrouwen op een goede afloop, maar gaat stug door met haar zoektocht. Ze staat er niet alleen voor: op Facebook stromen de reacties binnen en wordt er zelfs mee gezocht naar Coco. "Mensen dachten haar gezien te hebben in Akersloot en zelfs in Rotterdam", vertelt de opgeluchte eigenaresse van Coco. 

Geen zin 

Net wanneer Silvia de auto in wil stappen om toch maar eventjes te gaan kijken bij de vogel in Akersloot, wordt ze opeens gebeld. De vrouw aan de telefoon vertelt Coco te hebben gezien. Niet in Akersloot, maar in Dirkshorn. "Haar man was toevallig zijn hondje aan het uitlaten en zag Coco op een oudere vrouw afgaan. Hij wilde op haar schouder zitten, maar de vrouw die schrok en probeerde haar weg te slaan."

Silvia trommelt haar gezin op om naar Dirkshorn te gaan. Daar treffen ze, bij de basisschool, al gauw hun lieve Coco aan, die verstopt zit in een metershoge boom. Silvia kan haar geluk niet op, maar Coco moet wel nog even de boom uit zien te komen. En daar heeft het beestje geen zin in, merkt Silvia al gauw. "Zelfs met het rammelen van haar voer kwam ze niet de boom uit."

'Ik heb gejankt'

Er is een ladder nodig, heel snel. "Ik heb een oproep op Facebook gezet en binnen vijf minuten stond er iemand met een ladder bij de boom", vertelt Silvia enthousiast. En toen bleek dat niet alleen Silvia maar ook haar partner André er alles voor over heeft om Coco weer mee naar huis te nemen. "Hij klom op de ladder de tien meter hoge boom in en kreeg haar te pakken."

"Ik heb gejankt", vertelt Silvia over het moment dat ze Coco weer in haar armen sloot, "ik ben zo enorm blij dat ze er weer is." 

In onderstaande video is de reddingsactie van André te zien. Tekst gaat door onder de video.

Coco werd gevonden in een metershoge boom - NH Nieuws

Thuis krijgt Coco meteen eten en drinken, want Silvia kan merken dat het beestje dagenlang geen voedsel heeft gehad. "Ze is ook erg aan het niezen en af en toe bol in de veren", vertelt Silvia. Daarom neemt ze haar vanmiddag even mee naar een speciale vogeldierenarts in IJmuiden.

"Er heerst ook nog steeds vogelgriep, dus daar moet ze wel even gecontroleerd op worden. Ze heeft wel vier dagen in de natuur gezeten. Het is je beestje, daar moet gewoon even naar gekeken worden."

Goed op slot

Silvia is enorm blij dat Coco weer thuis is en schiet vol als ze denkt aan alle mensen die haar hebben geholpen met de zoektocht. "Ik ben echt superblij met alle hulp, ik wil alle mensen enorm bedanken", vertelt ze met tranen in haar ogen.

Het was een wijze les voor Silvia, die haar Coco nooit meer laat gaan. "Zodra ze weer in het kooitje naar buiten gaat, dan gaat er een slot op, want ik moet natuurlijk niet nog een keer hebben dat ze wegvliegt."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]