Ga naar Content

Tropisch weer op komst: goed smeren

Ook deze week wordt het stralend weer met een tropisch weekeinde voor de boeg. NH-weerman Jan Visser waarschuwt wel: ''Hou de zonkracht in de gaten en blijf goed smeren''.

Foto: Sjef Kenniphaas

Het zonnige weer blijft aanhouden de komende week. Met temperaturen van rond de 19 en 20 graden is het ook vandaag weer zomers weer.

Goed smeren

Hoewel de temperatuur op dit moment nog niet extreem hoog is, kan de zonkracht wel erg sterk zijn. Goed smeren, dus. ''De zonkracht is 6 tot 7 waardoor je met 10 minuten al kunt verbranden dus smeren is echt belangrijk", aldus Visser.

Tropisch weekend

Morgen ziet het weer er hetzelfde uit als vandaag maar donderdag loopt de temperatuur op tot 24 graden. Vrijdag zelfs temperaturen tot de 26 graden. Doordat vrijdag de wind naar het noordoosten tot oosten gaat, stijgt de temperatuur en worden ook de nachten warmer. Het weekend kan het zelfs oplopen tot tropische temperaturen van rond de 30 graden.

Koude zeewater

Hoewel het dit weekend 30 graden wordt, is het zeewater nog erg koud en duurt het nog zeker twee weken voordat het water opwarmt tot 19 graden. ''Het kan nu nog echt fris aanvoelen,'' aldus Visser.

Met het warme weer ontstaat er ook verdamping en verdroging van de grond. Toch maakt Visser zich daar nog niet zo druk om: ''Afgelopen voorjaar was heel nat dus daar maak ik me op dit moment nog geen zorgen over. We mogen nu best even genieten van het zomerse weer.''