Ga naar Content

Verkeersdrukte op weg naar strand valt nog mee: "Maar vertrek op tijd en vermijd files"

Wie vandaag naar de Noord-Hollandse kust wil, moet op tijd vertrekken. Dat klinkt als een cliché, maar is wel de oproep van de ANWB vanochtend. Hoewel de drukte richting de stranden deze ochtend nog meevalt, worden er wel veel strandfiles verwacht.

Foto: NH Nieuws

Een woordvoerder van ANWB Verkeersinformatie laat aan NH weten dat het met de files deze ochtend nog heel erg meevalt in Noord-Holland. "Ter hoogte van Haarlem richting Bloemendaal en Zandvoort staat het nu vast, maar dan spreken we echt over een paar minuutjes."

Iedereen die van plan is naar het strand te gaan vandaag, adviseert de ANWB om zo snel mogelijk te gaan. Volgens de woordvoerder van de ANWB zal de grootste drukte op de wegen richting het strand zijn. "Door het mooie weer verwachten we typische stranddrukte en daarbij horende strandfiles vandaag. Er zijn verder geen grote werkzaamheden of evenementen in de provincie."

Verkoeling

De ANWB adviseert mensen in de file om genoeg mee te nemen ter verkoeling, en genoeg te eten en te drinken. "Kijk ook goed naar de parkeerplaatsen en de actuele verkeersinformatie. Dan kun je je plan eventueel aanpassen."

Van te voren weten of hoe druk het is op de weg naar jouw favoriete strand? Bekijk hier de actuele verkeersinformatie. 

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.