Ga naar Content

HV Volendam moet in 'uitverkochte' hal derde wedstrijd afdwingen tegen Lions

Voor de handballers van HV Volendam staat vanmiddag de tweede wedstrijd tegen Lions op het programma voor de landstitel. "Ik denk dat de verhoudingen 50/50 zullen zijn, waarbij wij het thuisvoordeel hebben. Net als vorige week verwacht ik een spannende wedstrijd", blikt trainer Geert Hinskens vooruit. 

Geert Hinskens - Foto: Frank Kerbusch/Orange Pictures

HV Volendam begon vorige week sterk tegen Lions in Limburg, maar delfde toch het onderspit (28-25). Daardoor is het landskampioenschap beslist in de best of three-serie, als Volendam opnieuw verliest. "Dit is onze zevende wedstrijd tegen ze. We hebben geen hele grote geheimen voor elkaar, dus ik verwacht dat het op details wordt beslist. Ik hoop dat we het iets langer vol kunnen houden in vergelijking met vorige week. Dan zijn we goed genoeg voor een beslissingswedstrijd."

Tekst gaat verder onder het artikel

Lees ook

Aan de support voor de handballers zal het niet liggen, weet Hinskens. "De hartstochtelijke aanmoedigingen in Limburg waren al mooi. Een fijne gedachte dat er zoveel mensen naar de andere kant van het land reizen. Ik denk dat het morgen nog mooier zal zijn qua ambiance, omdat we in onze eigen hal spelen." Ondanks het mooie weer zal Sporthal Opperdam afgeladen zijn met toeschouwers. "Het is zo goed als uitverkocht."

De aftrap is 15.15 uur in Volendam. Mochten de handballers van Volendam winnen, is zondag 18 juni de beslissingswedstrijd om het landskampioenschap tegen Lions. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52