Ga naar Content

Tigers haakt af en Hovocubo mag 'waarschijnlijk' titel verdedigen in finale

Het resterende gedeelte van de beslissende wedstrijd tussen Hovocubo en Tigers Roermond van vanavond gaat niet door. De Limburgers zijn het niet eens met de voorwaarden van de KNVB om het duel op de Campus in Zeist te spelen. Op de klok staat nog 5,36 minuten en een 2-0 voorsprong voor Hovocubo.

Hovocubo - Foto: Michel Bes

"Ik heb net een mail gekregen van de KNVB dat Tigers heeft afgezegd", vertelt Tineke Diaz. Je zou zeggen goed nieuws voor Hovocubo. Aangezien de zaalvoetbalclub uit Hoorn dan door zou gaan naar de finale, maar de woordvoerder van Hovocubo vertrouwt het niet helemaal. "Ik ben bang dat er een addertje onder het gras zit, want ik heb nog niet zwart op wit gelezen dat wij doorgaan naar de finale."

Flesjes

De derde en beslissende ontmoeting van afgelopen zondag werd gestaakt als gevolg van een opstootje op het veld, waarna toeschouwers flesjes op de vloer gooiden. Vervolgens kwamen er ook supporters het veld op en besloten de scheidsrechters dat het verstandig was om de kleedkamers op te zoeken. Na overleg werd de partij niet meer hervat.

"Ik weet niet of Tigers hiermee de handdoek in de ring gooit of bezig is met iets anders", aldus Diaz. "Buiten de sporthal om is Tigers een hele sociale club, maar binnen de lijnen vertonen ze heel ander gedrag." Als een team in de competitie niet komt opdagen, dan krijgt de betreffende club een fikse boete en punten in mindering en wordt de wedstrijd opnieuw gespeeld. "Nu is er geen sprake van punten, want in de play-offs gaat het om winnen of verliezen. Het zou me niet verbazen als Tigers bezig is met een plannetje."

Tekst loopt door onder de foto.

Hovocubo - Tigers Roermond gestaakt - Foto:

"Oneerlijk"

Diaz: "We hebben met het team een hele emotionele week beleefd en met name Sander van Dijk." De trainer van Hovocubo verloor zijn vader en de crematie was zaterdag een dag voor het beslissingsduel. "Ons team werd tijdens de wedstrijd constant getreiterd en Sander is zelfs een keer bedreigd", vertelt de woordvoerder van de zaalvoetbalclub uit Hoorn met een brok in haar keel. "En dan is er één moment dat hij daar emotioneel op reageert. Dit voelt zo oneerlijk, ik krijg er tranen van in mijn ogen." Van Dijk kreeg hiervoor de rode kaart en ook werd een speler van Tigers Roermond weggestuurd. Beide zouden vanavond niet welkom in de hal waar de wedstrijd zonder publiek werd uitgespeeld. 

Onderzoek

De aanklager van de KNVB doet onderzoek naar het incident en komt over enkele weken met een uitspraak. Ondertussen begint vrijdag als gepland de finale om de landstitel. Titelverdediger Hovocubo begint dan waarschijnlijk aan de best-of-three serie met eerst een thuiswedstrijd in Zwaag tegen FC Eindhoven dat het Amsterdamse Lebo in twee duels opzij zette.

Vrijdag 23 juni is de return in de lichtstad. Mochten beide ploegen dan één keer hebben gewonnen dan valt de beslissing zondag 25 juni ook in Eindhoven.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52