Ga naar Content

Zaalvoetballers Hovocubo naar finale, Tigers Roermond verbolgen over gang van zaken

De zaalvoetballers van Hovocubo spelen morgen om 20.00 uur de eerste finalewedstrijd tegen FC Eindhoven. Vorige week werd de halvefinalewedstrijd tegen Tigers Roermond gestaakt. Die wedstrijd zou woensdag worden uitgespeeld, maar de Limburgers zagen hier vanaf. "Wij gaan niet akkoord met de totale gang van zaken", laat Tigers-voorzitter Chaib Ramdani weten. 

Foto: NH Sport / Thomas Brood

De KNVB laat weten dat Tigers Roermond niet is op komen dagen voor het uitspelen van het restant van de halve finale. Hierdoor heeft het bestuur amateurvoetbal Hovocubo tot winnaar verklaard. Dit besluit staat los van eventuele maatregelen die door een tuchtrechtelijk orgaan wordt genomen voor het definitief staken van de wedstrijd tussen Tigers Roermond en Hovocubo. 

"Wij kunnen de halve finale verliezen, maar nooit onze eer en trots"

Tigers-voorzitter Chaib Ramdani

In Limburg zijn ze totaal niet te spreken over het besluit. "Wij kunnen onze drie punten verliezen, wij kunnen de halve finale verliezen, maar nooit onze eer en trots", aldus Ramdani. Tigers wil later op een persconferentie in detail treden over de gestaakte wedstrijd en wat er daarna allemaal is gebeurd.

In de finale speelt Hovocubo tegen FC Eindhoven. De Brabanders plaatsten zich hier eerder voor door het Amsterdamse Lebo te verslaan. 

Lees ook