Ga naar Content

Vier verdachten aangehouden voor bankhelpdeskfraude na aangifte vrouw uit Eemnes

Afgelopen november deed een oudere vrouw uit Eemnes aangifte voor bankfraude. Ze was gebeld door een zogenaamde bankmedewerker die haar vertelde dat er een 'verdachte transactie' klaarstond op haar rekening. Ze kon dit oplossen door haar bankpasje af te staan aan de koerier die bij de deur stond. In deze zaak zijn er vier verdachten aangehouden, meldt de politie.

Foto: AT5 / Luuk Koenen

De koerier nam ook een waardevol schilderij en kostbare sieraden mee onder het mom dat 'ze in de kluis van de bank' veiliger waren opgeslagen. Kort daarna verdween ook een grote som geld van haar rekening. Haar waardevolle spullen zag ze hierna niet meer terug.

Op het spoor

De dader kwam herkenbaar in beeld toen hij vervolgens geld pinde bij een pinautomaat in Utrecht. Na onderzoek kon de man in relatie worden gebracht met meerdere aangiftes van bankhelpdeskfraude door het hele land.

De drie verdachten, een 31-jarige vrouw, haar 29-jarige partner en haar 26-jarige broer, zijn deze week aangehouden in hun woonplaats Eindhoven. De vierde verdachte, een 20-jarige man uit Capelle aan den IJssel, werd al eerder aangehouden in Rotterdam voor een overval met geweld en is verband met dit onderzoek opnieuw aangehouden.

Kostbaarheden teruggevonden 

Bij doorzoekingen in samenwerking met de politie in Eindhoven is een deel van de buit terug gevonden. De aangetroffen sieraden en andere spullen zijn inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaren. De gedupeerden zijn blij dat ze een deel van hun spullen weer terug hebben. Of de desbetreffende vrouw uit Eemnes ook haar kostbaarheden terug heeft gekregen is niet duidelijk.

Wat te doen bij fraude?

Denkt u zelf slachtoffer te zijn van digitale criminaliteit zoals bankhelpdeskfraude, neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of met de fraudehelpdesk.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]