Ga naar Content

Haarlemse Beijneshal wordt opnieuw crisisnoodopvanglocatie asielzoekers

Om de druk op Ter Apel te verminderen, wordt de Beijneshal naast het station opnieuw ingericht als crisisnoodopvanglocatie. Vanaf maandag kunnen de eerste asielzoekers daar terecht. De noodopvang geldt voor nog onbepaalde tijd. 

Het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) heeft de gemeente Haarlem verzocht om de voormalige sporthal opnieuw te gebruiken als crisisnoodopvang. In 2022 werd de hal ook al voor hetzelfde doel gebruikt. Zo'n 100 asielzoekers kunnen er terecht. 

In de hal worden geen tenten meer geplaatst. De gemeente laat weten dat die vervangen worden door 'kamers van systeemwanden voor meer privacy'.

Crisisnoodopvang in Haarlemse Beijneshal in 2022 - Foto: Rode Kruis Kennemerland

Het COA en het Rode Kruis nemen de begeleiding van de asielzoekers op zich. Ook lopen er straks weer beveiligers rond in en om het pand. 

Teleurgestelde burgemeester

Burgemeester Jos Wienen is niet blij dat er opnieuw asielzoekers worden ondergebracht in de Beijneshal. “Het is diep triest dat we weer mensen gaan opvangen in een sporthal die daar niet voor is bedoeld. De situatie is landelijk helaas zo nijpend dat dit nodig is om te voorkomen dat mensen buiten moeten slapen. Daarom is er gehoor geven aan de oproep van het COA en de Beijneshal beschikbaar gesteld”, zo laat hij weten. 

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]