Ga naar Content

Nog lang geen nieuwe burgemeester Bloemendaal: te weinig geschikte kandidaten

Het blijkt nog niet zo makkelijk om een opvolger van de Bloemendaalse burgemeester Elbert Roest te vinden. De selectie van geschikte kandidaten is 'te beperkt', zo luidt de verklaring van de provincie. Oftewel: er zijn te weinig kandidaten die aan de profielschets voldoen. De procedure voor benoeming van een nieuwe burgemeester is daarom stopgezet. 

"Het enige wat ik erover kan zeggen is dat de vertrouwenscommissie van de gemeente Bloemendaal en de de commissaris van de Koning gezamenlijk deze keuze hebben gemaakt", zegt Daphne Sijmonsbergen, woordvoerder van de provincie. De vertrouwenscommissie wil uit een grotere lijst van kandidaten kunnen kiezen om zo 'tot een optimale burgemeesterskeuze' te kunnen komen. De huidige procedure moet daarom helemaal opnieuw.

Tekst loopt verder onder de foto.

Het gemeentehuis van Bloemendaal - Foto: NH Nieuws / Dimitri Walbeek

 "Dat betekent ook dat er een nieuwe profielschets zal moeten worden gemaakt", vertelt Sijmonsbergen. Of de huidige profielschets te scherp was geformuleerd of dat er een andere reden is dat de lijst met kandidaten te mager is, is onduidelijk. "Meer informatie mag ik niet geven, omdat dat geheim is."

Tien sollicitanten

Opvallend is dat in april nog bekend werd gemaakt dat er tien sollicitanten waren die burgemeester van Bloemendaal wilden worden, waaronder één vrouw. Drie kandidaten werkten op dat moment al binnen een openbaar bestuur, de rest niet.

De gemeenteraad van Bloemendaal zal de komende tijd dus opnieuw een profielschets moeten maken. De commissaris van de Koning zal een tijdelijke vervanger aanwijzen. Elbert Roest stopt in september als burgemeester. 

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]