Ga naar Content

Kat overleden bij felle woningbrand in Haarlem

Een woningbrand in Haarlem heeft vanmorgen vroeg aan de voorkant flink veel ellende aangericht. De kat heeft het niet overleefd en onder meer ramen zijn met kracht eruit geslagen. De buren hebben hun huis moeten verlaten.

Foto: Inter Visual Studio

Bij een woningbrand aan de Palamedestraat in Haarlem is vanmorgen rond de klok van zes uur flink veel schade aangericht. De kat van de bewoner is om het leven gekomen.

"De buurt is zich echt wakker geschrokken"

Woordvoerder Veiligheidsregio Kennemerland

Een woordvoerder van Veiligheidsregio Kennemerland is naar de brand toegesneld en stond NH te woord. "De buurt is zich echt wakker geschrokken. Eerst door een voorruit die eruit klapte, daarna door de brand."

Huizen ontruimd

De omringende huizen werden daarop ontruimd, wegens de rookontwikkeling. "De kinderen van de buren hebben rook ingeademd en worden nu nagekeken."

De bewoner van het huis waar brand heeft gewoed, is met onbekende klachten naar het ziekenhuis, zegt de veiligheidsregio. Ook is het huis de komende dagen in ieder geval niet bewoonbaar. "Voor de bewoner wordt onderdak gezocht. De buren kunnen hun huis wellicht eerder al in, eerst moet daar de boel goed doortochten."

Er wordt onderzoek verricht hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Hieronder is op foto's te zien wat de brand heeft veroorzaakt.

Foto: Inter Visual Studio
Foto: Inter Visual Studio