Ga naar Content

Veerkrachtige Griekspoor uit Nieuw-Vennep wint zinderende finale

Een geweldige prestatie van Tallon Griekspoor. De tennisser uit Nieuw-Vennep won de finale in Rosmalen van de Australiër Jordan Thompson in drie sets: 6-7, 7-6, 6-3. 

Foto: Orange Pictures

Door de winst in Rosmalen treedt Tallon Griekspoor in de voetsporen van Richard Krajicek, Sjeng Schalken en Tim van Rijthoven. Zij veroverden al eerder de titel op het Brabantse gras. Door deze prestatie klimt de huidige nummer 38 behoorlijk op de wereldranglijst. Morgen is Griekspoor de beste Nederlander en zal hij de 29ste plaats innemen. De hoogste notering van Griekspoor was vorig jaar april met de 34e positie. 

Glad

Eigenlijk zou de partij op het centre court in Rosmalen om 14.30 uur beginnen, maar vanwege de regen vloog de eerste bal pas tegen zessen over het net. Mede door de gladde ondergrond begon Griekspoor matig aan de wedstrijd. Via een tiebreak verloor hij de eerste set. Daarna ging het gelukkig beter en vocht de Nieuw-Venneper zich terug in de wedstrijd tegen de 29-jarige Australiër.

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

In de tweede set won Griekspoor dit keer wel de tiebreak. En in de derde ging het ineens vrij soepel voor de tennisser die eerder dit jaar het ATP-toernooi van het Indiase Pune op zijn naam schreef. Tegenstander Thompson oogde vermoeider en Griekspoor kreeg daardoor meer zelfvertrouwen. Met de winst in Rosmalen schreef de 26-jarige tennisser uit Nieuw-Vennep zijn tweede ATP-toernooi op zijn naam.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52