Ga naar Content

Natuurfotograaf Marcel zit er klaar voor: "Eindelijk weer mooi onweer"

Het gaat vanavond flink onweren, tenminste dat zijn de verwachtingen. En daar wordt natuurfotograaf Marcel van Engelen uit Purmerend heel blij van. "Eindelijk weer eens mooi onweer dat verwacht wordt", zegt Marcel tegen NH Radio.

Foto: Marcel van Engelen

"De grote vraag is, wanneer barst het los. Om 16.00 uur of 18.00. Hoe later, hoe beter. Als het donker is, dan is het beter te zien." Voor Marcel zou het perfect zijn als het pas na 22.00 uur gaat onweren.

De natuurfotograaf maakte eerder al spectaculaire foto's vanaf zijn balkon in de Purmerendse wijk Weidevenne. "De snelheid van de bliksem, je weet hoeveel schade het kan aanrichten. Maar als je dan later het resultaat op een foto bekijkt dan is het een prachtig natuurverschijnsel."

(Tekst gaat verder onder foto)

Foto: Marcel van Engelen

Hoe werkt het?

Toch is het lastig om de bliksemschicht vast te leggen. "De camera maakt steeds een foto van 2 seconden en plaatst deze over de vorige heen. Zo kan een foto wel uit 1000 opnames bestaan. Met dan 1 foto als resultaat."

Marcel is blij met de foto als er meerdere bliksemschichten te zien zijn en ook de omgeving erop staat. "Dan kan je zien waar de foto gemaakt is." Voor de Purmerender is fotografie een hobby. Naast natuurfotograaf is Marcel ook onderwaterfotograaf. Voor het schieten van mooie plaatjes reist hij de hele wereld over. Zijn onderwaterfotografie is hier te zien.

Of het de natuurfotograaf gelukt is om vanavond foto's te maken, zie je morgen terug op onze site.

Foto: Marcel van Engelen

Lees ook