Ga naar Content

Baby geboren aan boord van KLM-vlucht naar Schiphol, toestel landt met spoed in Spanje

Op een KLM-vlucht van de Nigeriaanse stad Lagos naar Schiphol is gisterochtend een baby geboren. Door de komst van de onverwachte extra passagier zond de bemanning een noodsignaal uit en week vlak voor de Franse kust met spoed uit naar Barcelona. Daar zijn moeder en kind opgevangen door Spaanse hulpdiensten.

Een Boeing 777-200 van KLM op Schiphol - Foto: NH Nieuws / Doron Sajet

Een woordvoerder van KLM bevestigt de bevalling: "Op de KL588 van Lagos naar Amsterdam is in de nacht van 18 op 19 juni een baby geboren. In verband met de geboorte zijn wij uitgeweken naar Barcelona. Inmiddels is het vliegtuig in Amsterdam geland."

Passagiers die ook aan boord van de Boeing 777 zaten zijn op sociale media scheutiger met informatie over de geboorte. Reiziger Pablo Ruiz-Múzquiz prijst de KLM-bemanning voor haar inzet tijdens de bevalling en het grondpersoneel voor de opvang op de luchthaven van Barcelona.

(Tekst gaat verder onder de tweet)

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Over de nationaliteit van de moeder of de pasgeboren baby is niets bekendgemaakt. "In verband met de privacy van de betrokken passagiers doen wij verder geen uitspraken over de geboorte", meldt KLM aan NH Nieuws.

Spaarne Gasthuis

Afgelopen december werd er ook al aan boord van KLM-toestel een baby geboren. Ook over die bevalling bleef KLM discreet, in tegenstelling tot het Spaarne Gasthuis in Haarlem dat de moeder uit Ecuador en haar baby opving. Het ziekenhuis deelde toen een foto, de namen van de betrokkenen en liet zelfs weten dat moeder niet wist dat ze zwanger was.

Lees ook

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]