Ga naar Content

De Peiling: ik voel me wel eens eenzaam

1 op de 10 mensen in Nederland voelt zich eenzaam, zegt het Leger des Heils. En vooral in de zomer speelt dat gevoel sterk op. Stichting Met je Hart, die zich inzet voor ouderen, doet daarom een oproep: 'Nodig je eenzame buurvrouw of -man eens uit op de buurtbarbecue'. Voel jij je weleens eenzaam of zet jij je in voor eenzame ouderen? Wij horen graag je verhaal. 
Foto: Adobe Stock

Het is niet alleen de kerstperiode die sociaal lastig kan zijn voor ouderen. Ook de zomervakantie wordt vaak ervaren als lang en leeg. De kinderen zijn op vakantie, de kleinkinderen komen niet langs en soms zijn hulpverleners ook nog afwezig. Buiten hoor je vrolijke stemmen van mensen die juist genieten van de warme vrije weken.

Reden voor de stichting Met je Hart om hun campagne te starten Zomer vier je samen. Er zijn dan wel kletskassa's bij de supermarkt, maar er is meer nodig om eenzaamheid aan te pakken.  Nodig je oudere alleenstaande buurvrouw eens uit voor de barbecue, is hun advies.

Hoe zit dat bij jou? Heb je zelf last van eenzaamheid of help je iemand die zich eenzaam voelt? We horen het graag!

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16:00 en 17:00 uur tijdens Spitstijd.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].