Ga naar Content

Heemstedenaar nog steeds spoorloos: politie doet opnieuw oproep

De politie is nog steeds hard op zoek naar de vermiste Heemstedenaar Ben van der Weiden (68). Over Van der Weiden ging maandagavond een bericht rond op Burgernet dat hij zich mogelijk in de omgeving van Hilversum zou bevinden.

Van der Weiden wordt sinds vorige week dinsdag vermist. Hij werd rond 13.30 uur voor het laatst gezien op de Professor van der Scheerstraat in Haarlem. Volgens de politie is hij mogelijk op een damesfiets met een lichte kleur richting Heemstede gefietst. 

Tattoo Rolling Stones

De Heemstedenaar is zo'n 1.82 meter lang en heeft een normaal postuur. Zijn huid is 'licht zongebruind' en hij is wat kalend bovenop zijn hoofd. Verder droeg hij die dag een grijs/groene pet, een zonnebril, een donker T-shirt en mogelijk een beige korte broek en bruine teenslippers. 

Een opvallend detail is dat Van der Weiden op de achterkant van zijn linkerbovenarm een tatoeage heeft van The Rolling Stones. 

De vermiste Ben van der Weiden (68) uit Heemstede - Foto: Politie

Maandagavond verscheen een melding op Burgernet dat Van der Weiden zich mogelijk in de omgeving van Hilversum bevindt. Volgens Roderick de Veen, woordvoerder van de politie, is dat echter niet zeker. "Het bericht is op Burgernet geplaatst, omdat oudere mensen in nood nog wel eens terugkeren naar voor hun bekende plekken. Deze meneer had ook een verleden daar. Wellicht is hij die kant opgegaan, maar we weten het dus niet zeker. Het is meer onder het mom 'baat het niet, dan schaadt het niet' geplaatst." Of Van der Weiden verward was, daar kan De Veen niets over zeggen. 

De melding op Burgernet over de vermiste Ben van der Weiden - Foto: NH Nieuws

Ingetrokken

De politie meldde eerder ook de vermissing van een 31-jarige man uit Haarlem. Dat bericht is inmiddels op verzoek van de familie van de man ingetrokken, meldt een politiewoordvoerder. Details worden in verband met de privacy niet gegeven.

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]