Ga naar Content

Verdachte gewelddadige overval voor de rechter: "Als je de politie belt, maak ik je vrouw dood"

M.S. (29) uit Bovenkarspel staat vandaag voor de rechter vanwege een zeer gewelddadige overval in Grootebroek. Hij zou in maart van dit jaar het slachtoffer hebben bedreigd met een pistool en met geweld toegang hebben gekregen tot de bankrekening. Daarvan werd bijna 500.000 euro gestolen. 

Woningoveral in Grootebroek - Foto: Inter Visual Studio / Danielle Rood

Op 21 maart tegen zeven uur 's avonds weet de overvaller het huis aan de Raadhuislaan binnen te komen. De 65-jarige bewoner is thuis en duidelijk wordt dat de dader geweld gebruikt, maar ook dreigt, om te krijgen waarvoor hij komt: geld.

Met vuurwapen geslagen

Met een doorgeladen vuurwapen wordt de man tegen de grond geslagen. Hij wordt vastgebonden met ducttape, daarna gaat de overvaller met zijn volle gewicht op de enkels van het slachtoffer staan.

"Als je de politie belt, maak ik je vrouw dood"

Overvaller bedreigt zijn slachtoffer

Ondertussen bedreigt hij de bewoner met de dood. "Mijn vrienden staan bij je vrouw in Friesland. Als je de politie belt, maak ik je vrouw dood", bijt de overvaller hem toe. Hij krijgt toegang tot de rekening van de Grootebroeker, steelt 491.000 euro en gaat ervandoor.

Nog diezelfde avond wordt een verdachte in Friesland aangehouden. Het is de 29-jarige M.S uit Bovenkarspel. Of hij op dat moment in de buurt is van de vrouw van het slachtoffer, is onduidelijk. 

Vandaag moet hij in een tussentijdse zitting voor de rechtbank in Haarlem verschijnen. 

Lees ook