Ga naar Content

Agressieve meeuwen jagen dakdekkers in Hilversum weg

Bezoekers en voorbijgangers van het kantoorpand Hilversum Business Center aan de Hilversumse Zeverijnstraat lopen kans aangevallen te worden door een agressieve meeuw. De vogel heeft al meerdere mensen belaagd. De beheerder van het kantoorpand heeft een vogeldeskundige ingeschakeld om te helpen. 

De terrormeeuw boven het kantoorpand van HBC verdedigd zijn territorium - Erik Bootsman

De meeuw valt mensen aan, waarschijnlijk om zijn nest te beschermen tegen 'indringers'. De aanvallen van het beest kunnen nogal agressief overkomen. 

Dakdekkers die op het dak van het kantoorpand aan de slag wilden gaan, zijn op de vlucht geslagen. Ze weigeren nog langer door te werken onder de dreiging van de meeuwenaanvallen, vertelt de beheerder. 

De beheerder heeft bij een vogeldeskundige navraag gedaan over het gedrag van de meeuw. Volgens haar gaat het om een vogel met territoriaal gedrag, die zijn nest beschermt. Dat de meeuw op het dak zit is niet gek: meeuwen nestelen vaak op platte grintdaken van bedrijven. 

Waarschuwing

De eigenaren van het kantoorpand hebben hun huurders wel even gewaarschuwd. Mensen hoeven niet bang te zijn.

Op advies van de vogeldeskundige wordt aangeraden om je groot te maken of je arm in de lucht te steken. Dat moet voldoende zijn om de vogel af te schrikken als je wordt belaagd.