Ga naar Content

Puntjes op de i voor grootste stadsstrand van Nederland

Het is nog een drukte van jewelste met werklui op het stadsstrand van Hoorn. Maar alles ligt op schema. Nog een paar nachtjes en dan gaat het eerste deel van het grootste stadsstrand van Nederland open. Kun je dit weekend dan eindelijk met je handdoek aan het Markermeer liggen?  

Puntjes op de i voor stadsstrand Hoorn - NH Nieuws

Een shovel en een graafmachine rijden heen en weer op de zandvlakte aan het Markermeer.  Lantaarnpalen worden geplaatst. Werklui zetten zitbankjes neer en het pad wordt aangeveegd. Alles wordt op alles gezet om het strand voor de officiële opening op vrijdag helemaal klaar te hebben. 

Sinds oktober 2019 wordt er gewerkt aan het strand, ook wel de oeverdijk, dat onderdeel uitmaakt van de dijkversterking van de Markermeerdijken van 33 kilometer lang tussen Hoorn en Amsterdam. 

Vol nieuwsgierigheid turen en wijzen mensen die langslopen en stilstaan op de Westerdijk naar de laatste werkzaamheden op het strand. "Kijk daar komt het, daar kun je straks ook lopen", wordt er gezegd. 

Tekst gaat verder.

Maar nog niet al het strand is straks beschikbaar. Nu wordt het eerste deel opgeleverd. Hier staat onder meer een groot speelschip en een fitnesspark. De komende periode wordt er hard gewerkt aan het tweede deel van het strand. Daar komt een grote zwemsteiger, een beachvolleybal- en voetbalveld en een strandpaviljoen. De gemeente verwacht dat het gehele strand, en daarmee dan het grootste stadsstrand van Nederland, in de zomer van 2024 helemaal open is. 

Extra fietsparkeerplaatsen

Omdat het gras van de autoparkeerplaatsen nog niet goed is gegroeid, kan er nog niet met de auto geparkeerd worden. De gemeente roept op om met het openbaar vervoer te komen of met de fiets. "Het eerste deel van het strand heeft 300 vaste fietsparkeerplaatsen. Er worden er tijdelijk 300 extra bijgeplaatst", laat een woordvoerder weten.

Volgens de gemeente kunnen Horinezen zaterdag hun handdoekje neerleggen op het zand. Of het weer ook gaat meewerken? Dat is nog even afwachten. 

Lees ook dit artikel van onze Westfriese redactie:

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]