Ga naar Content

Voor wie durft: kerk beklimmen tot grote hoogte ter ere van Alkmaar Ontzet

Bij de Grote Kerk in Alkmaar opent zaterdag 'De Klim naar Het Grote Raam'. Door wie durft kan een 40 meter hoge steiger beklommen worden voor een spectaculair uitzicht over de wijde omgeving. Die steiger staat sowieso naast de kerk voor de restauratie van het zuidtransept en de komst van een nieuw groots kleurrijk kerkraam ter ere van 450 jaar Alkmaar Ontzet.

Foto:

Het is de tweede keer dat op de kerk van het uitzicht op hoogte genoten kan worden. Vier jaar geleden kon dat al eens tijdens 'De Klim naar de Hemel'. Die klim was toen een groot succes met zeker 93.000 bezoekers.

De komende anderhalve maand kan de klim weer gemaakt worden. Ditmaal langs het zuidtransept dat gerestaureerd moest worden. Zodoende stond er al een steiger waarlangs trappen gebouwd zijn om publiek toegang te geven.

Mediapartner Alkmaar Centraal durfde alvast de trip langs het zuidtransept aan.

Tekst gaat verder onder video.

Klim naar Het Grote Raam - Alkmaar Centraal

"Die restauratie van het transept gaf meteen gelegenheid om een nieuw kroonjuweel toe te voegen aan de kerk: een gigantisch glas-in-loodraam dat begin oktober onthuld wordt", legt Esmee Bakker van DOSS Event Support uit, die De Klim naar Het Grote Raam organiseert.

"De onthulling van het raam wordt het slotstuk van 450 jaar Alkmaar Ontzet." De Klim naar boven is gelijk ook bedoeld om geld in te zamelen om het raam te bekostigen. Toegang kost vijf euro, daarmee kun je ook andere schatten van de Grote Kerk bekijken.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]