Ga naar Content

AZ-trainer Jansen rekent niet meer op Beukema en hoopt op komst Kasius

Geen internationals op het veld tijdens de eerste training van AZ vanmorgen. Ook geen geen Sam Beukema. De verdediger is bezig zijn transfer af te ronden naar het Italiaanse Bologna, zo bevestigt trainer Pascal Jansen. "Het ziet ernaar uit dat hij in Italië gaat voetballen."

AZ-trainer Pascal Jansen over de transferperikelen - NH Nieuws

Omgekeerd zien de Alkmaarders Denso Kasius graag van Bologna naar AZ overstappen. De oud-speler van FC Volendam maakte twee jaar geleden indruk in de eerste divisie, waarna een winterse transfer volgde. De offensieve rechtsback werd afgelopen seizoen aan het Oostenrijkse Rapid Wien verhuurd en zou met zijn speltype prima bij AZ passen. "Dat denken wij ook", aldus Jansen.

Of Tijjani Reijnders spoedig Beukema naar de Serie A volgt, is volgens Jansen nu niet aan de orde. "Ik heb uiteraard veelvuldig contact met Max (Huiberts, directeur voetbalzaken, red.), maar zover ik weet is er niemand concreet aan de deur geweest." 

Leegloop voorkomen

AZ wil voorkomen dat net als in de zomer van 2021 teveel basiskrachten tegelijk vertrekken. Ook Milos Kerkez en Jesper Karlsson staan er bij de scouts goed op, terwijl het niet ondenkbaar is dat er nog aan spelers als Vangelis Pavlidis en Pantelis Hatzidiakos getrokken gaat worden. Jansen: "Max en ik doen alles in overleg. Wat het beste is voor voor de club en voor het team."

Vindahl Jensen en Martins Indi

Op het veld verschenen drie keepers Hobie Verhulst, Daniël Deen en Rome Owusu-Oduro. Geen Peter Vindahl Jensen. De doelman werd door AZ afgelopen voetbaljaargang aan 1. FC Nürnberg verhuurd en mag vertrekken. Jansen: "Hij staat nog steeds bij ons onder contract, maar heeft iets meer marge gekregen om te kijken naar een alternatief. Als dat niet gebeurt dan zal hij zich bij ons melden." 

Tekst gaat verder onder de foto.

AZ-trainer Pascal Jansen en zijn spelersgroep - Foto: Pro Shots/Vincent de Vries

Bruno Martins Indi zit volgens Jansen in de laatste fase van zijn herstel. De verdediger zit al sinds september vorig jaar in de lappenmand met een slepende bovenbeenblessure. "We zullen nog even geduld moeten hebben. Hij komt van ver en ik hoop hem snel op het veld te kunnen begroeten."

Aanwinst Van Bommel

Naast alle jonge, doorgeschoven talenten was de 18-jarige Ruben van Bommel, zoon van Mark, de enige nieuwkomer op het veld. AZ nam de linksbuiten recent over van eerstedivisionist MVV Maastricht.

Ruben, wat is er anders?

"Alles is anders dan bij MVV. Van kunstgras naar gras is een groot verschil en dat vind ik wel fijn. Het is ook spannend om je nieuwe teamgenoten te leren kennen." 

Tekst gaat verder onder de video.

Ruben van Bommel moet wel even wennen bij AZ - NH Sport/Edward Dekker

Is het aanpoten?

"Nee, niet aanpoten, meer wennen. De intensiteit is anders. Het trainingsniveau is een stuk hoger. Fysiek is het een stuk zwaarder, maar dat wist ik van te voren. Ik ben er op voorbereid."

Hoe volg je de transferperikelen bij AZ en dan die vooral die rond Jesper Karlsson die op jouw positie speelt? 

"Je ziet wel wat voorbij komen, maar ik kijk er niet heel nadrukkelijk naar. Natuurlijk ben ik benieuwd, alleen je hebt er geen grip op."

Hoop je dat hij blijft?

"Ik hoop het niet, maar als hij blijft is dat ook leuk. Ik ken hem nog niet, dus dat zie ik dan wel."

Lees ook