Ga naar Content
Hoorn

Eerste dag op Hoorns stadsstrand: van de regen in de drup

2 juli 2023, 09.36 uur · Aangepast 2 juli 2023, 11.47 uur
Door: Erik Bout · Foto: WEEFF

Het gloednieuwe stadsstrand van Hoorn heeft op de eerste dag nog geen grote groep strandgasten kunnen verwelkomen. Sterker nog: het was helemaal verlaten. 

"Het is vandaag bewolkt en er valt van tijd tot tijd regen", voorspelde onze weerman Jan Visser al. De vijf millimeter regen die hij verwachtte, liep op tot bijna tien. En dat was op het strand goed te merken. 

Het stadsstrand werd gisterochtend geopend door wethouder Artur Helling. Hij opende de hekken voor een solitaire hardloper die enthousiast een rondje door het mulle zand liep. Het bijzondere moment werd fotografisch vastgelegd door een bewoonster van de Westerdijk.

Het slechte weer mocht voor wandelaar Petra en haar hond de pret niet drukken: "Natuurlijk is er met dit weer niemand, maar het strand is een mooie aanwinst. Ik woon hier vlak om de hoek, dus ik ben ontzettend blij met het stadsstrand. Ook al mag ik met mijn hond alleen op de verharde paden, maar dat begrijp ik wel. De strandmensen willen het natuurlijk wel een beetje schoon".

Ook twee joggers zijn dik tevreden met de aanwinst. "De paden zijn prima om te hardlopen. Dat kan niet goed op het strand. Daarvoor is het zand te mul".

Nog even wachten op de zon

De echte zonnebaders moeten nog even wachten op een zonnetje in een strakblauwe lucht. Weerman Visser voorspelt pas tegen het aankomend weekend dat de temperatuur weer richting zomerse waarden gaat.