Ga naar Content

Krijgen we morgen flinke overlast door naderend regen- en windfront?

Klap de parasol in en bind de barbecue vast, want er komt stormachtig weer op Noord-Holland af. Vanaf woensdagochtend geldt code geel in onze provincie. 

Foto: Adobe Stock

"Vandaag is er nog weinig aan de hand", vertelt NH-weerman Jan Visser. "De zon breekt af en toe door en het wordt zo'n 19 tot 20 graden Celsius. Wel staat er vandaag wat wind."

Code geel

Dat relatief rustige beeld gaat vannacht veranderen. Dan gaat het hard regenen en waaien. "Komende nacht en morgenochtend gaat het intensief regenen. Er staat een harde tot stormachtige wind met windstoten tot boven de tachtig kilometer per uur." Daarom heeft het KNMI voor morgenochtend code geel afgegeven in bijna het hele land, waaronder onze provincie. 

De plensbuien en krachtige wind zijn hinderlijk voor het verkeer, maar kunnen ook gevaarlijk zijn. "Door de zware windstoten kunnen takken afbreken", waarschuwt de weerman. In de loop van de middag wordt het weer rustiger. "De regen stopt rond het middaguur en de wind zal ook 's middags afnemen."

Mooi vooruitzicht

Na regen komt zonneschijn, zo blijkt maar weer eens. Dit weekend wordt het namelijk heerlijk weer volgens Visser. "Vanaf vrijdag is het droog en warm met temperaturen rond de 25 graden."