Ga naar Content

Stormcrisis in Amsterdamse Bos: "Kom hier niet naartoe"

Omvallende bomen en afgebroken takken vliegen je in het Amsterdamse Bos om de oren. Door storm Poly is het 'levensgevaarlijk' om het bos nu te betreden. "Kom hier niet naartoe", klinkt de waarschuwing.

Afgewaaide takken tijdens de storm Poly in het Amsterdamse Bos - Foto: VLN Nieuws

"Crisis, er is echt crisis", vertelt de woordvoerder van het Amsterdamse Bos. "Het liefst zouden we het bos afsluiten, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan."

Doordat er veel toegangswegen zijn, is fysiek afsluiten van het bos niet mogelijk. In plaats daarvan doet de woordvoerder een oproep: "Kom niet naar het Amsterdamse Bos." Die toegangswegen zijn overigens ook lastig begaanbaar, ziet een verslaggever ter plaatse. "Automobilisten moeten slalommen om de bomen heen."

Gevaar

"Het bos zelf kan zo'n storm wel hebben. De zwakke bomen vallen om. Dat is vrij normaal voor een natuurgebied", vertelt hij. "Maar voor mensen is deze storm heel gevaarlijk. Dat moeten mensen niet onderschatten. De bomen en takken vallen op de wegen, waardoor er snel mensen gewond kunnen raken."

Het artikel gaat verder onder de afbeelding.

Het Amsterdamse Bos tijdens de storm Poly - Foto: VLN Nieuws

Zodra de storm is afgelopen, beginnen de medewerkers van het Amsterdamse Bos met opruimen. Geen simpele taak: het bos heeft een grootte van 935 hectare. "Dat is niet één, twee, drie gelukt: het opruimen van de ravage gaat zeker een paar dagen duren."

De dagen na de storm wordt aangeraden om nog niet naar het bos te gaan. "Ook wanneer de takken en bomen nog op de grond liggen, is een ongeluk snel gebeurd."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook