Ga naar Content

Duizenden huishoudens zonder stroom door storm Poly

Storm Poly heeft ervoor gezorgd dat duizenden huishoudens zonder stroom zitten of hebben gezeten. Met name in Purmerend waren er grote problemen, hier hadden vanochtend zo'n 25.000 Purmerenders geen elektriciteit.

Molijnstraat Haarlem - Foto: NH / Fred Segaar

De storing in Purmerend ontstond rond 9.20 uur en is inmiddels weer opgelost. Maar gebieden in Alkmaar, Heerhugowaard, Krommenie, Uitgeest, Kortenhoef, Bergen, Bovenkarspel en Bussum zitten momenteel nog zonder stroom. In totaal gaat dit om ongeveer 400 huishoudens, aldus Liander. Allemaal te danken aan storm Poly.

Dat de storing in Purmerend binnen een uur is opgelost, betekent niet dat de rest van de storingen ook zo snel worden opgelost, laat de woordvoerder van Liander weten. "Dat hangt echt van de situatie af", benadrukt ze. 

Repareren

Door de storm zijn er meerdere bomen op de infrastructuur gewaaid. "Maar als een boom omwaait, kunnen de wortels ook allerlei kabels kapot trekken", legt de woordvoerder uit. 

Nu er is afgeschaald van code rood naar code oranje kunnen de monteurs van Liander weer makkelijker de weg op om de problemen op te lossen. "We doen ons best", aldus de woordvoerder. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.