Ga naar Content

Nieuw asfalt voor verkeersader bij stadion AZ: dit ga je ervan merken

Verkeer moet de komende twee weken rekening houden met omleidingen en snelheidsbeperkingen op de provinciale weg N242/Ommering bij Alkmaar. Het asfalt tussen het AZ-stadion en de Leeghwaterbrug wordt vervangen. Voor gebruikers van deze belangrijke verkeersader en verbindingsroute in de regio zullen de werkzaamheden de nodige gevolgen kunnen hebben.

archieffoto 2013 - Foto: provincie Noord-Holland

Het asfalt is in 2013 voor het laatst vernieuwd en is volgens de provincie na tien jaar aan vervanging toe. Dat gebeurt tussen 10 en 21 juli op beide wegdelen.

Het asfalteringswerk wordt in de avonduren en nacht uitgevoerd. Dit betekent dat er op die tijden in de eerste week in de richting van de snelweg A9 omgereden moet worden.

Een week later geldt dat voor verkeer richting Heerhugowaard. Omrijden kan via de Diamantweg richting het Kooimeerplein en omgekeerd. De omleidingsroutes worden met borden aangegeven.

Overdag is de weg wel bruikbaar, maar geldt er een snelheidsbeperking van 50 km/u. Bedrijven op de Boekelermeer en langs de Bestevaerstraat en Koelmalaan blijven bereikbaar.

Nieuw asfalt N242 omleidingskaart - Foto: Provincie Noord-Holland

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]