Ga naar Content

De Peiling: hoe heet jouw huisdier?

De populairste hondennamen zijn Luna en Max. Voor katten zijn dat Nala en Simba. Hamsters worden vaak Hammie genoemd en cavia's Babbel. In onze provincie zijn er vast ook genoeg huisdieren met bijzondere en leuke namen. Denk bijvoorbeeld aan een teckel die Takkie heet of een kat die Guus Mauwis heet.

Foto: Adobe Stock

Volgens een Amerikaans onderzoek blijkt dat huisdieren een positief effect heeft op mensen, met name voor eenzame personen. Het onderzoek wijst uit dat mensen met een huisdier ongeveer 36 procent minder kans hebben om eenzaam te worden. Ook hadden zij veel meer geluksgevoelens op een dag dan mensen zonder een huisdier.  

Door het hebben van een huisdier zou men ook meer zin krijgen om sociale contacten te leggen. Daarnaast gebeurt dit bij hondenbezitters sowieso sneller, doordat zij vaker buiten zijn om hun hond uit te laten. Hierdoor zouden zij ook extraverter worden.  

James Hond 

Maar hoe noem je je huisdier dan? Er zijn een aantal tips om op de perfecte naam te komen: je kunt je huisdier bijvoorbeeld vernoemen naar hun geboorteplaats. Een hond uit Spanje wordt dan José. Maar je kunt je huisdier ook vernoemen naar een filmpersonage zoals James Hond. Of je noemt je huisdier naar je favoriete drankje, zoals Whiskey. 

 

Hoe heet jouw huisdier? En waarom? 

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16:00 en 17:00 uur tijdens Spitstijd.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].