Ga naar Content

Volendam shopt opnieuw bij SEW; keepster Reus derde aanwinst

Handbalvereniging Volendam heeft zich versterkt met Femke Reus. De 22-jarige keepster komt over van provinciegenoot SEW. Reus is na Joya Vlaming en Isa Vet de derde speelster die overkomt uit Nibbixwoud. 

Femke Reus bij haar debuut in 2019 voor SEW - Foto: Foto: Facebook/Westfriesland SEW

Bij SEW was Reus geen basisspeelster. Myrthe Mak kreeg doorgaans de voorkeur van coach Michael Vijverberg. In Volendam, onder trainer Zsigmond Makay, hoopt Reus op meer speeltijd. Daarnaast bleek het aantal trainingsmomenten bij SEW een te grote opgave voor Reus. 

"Helaas verwacht SEW vanaf volgend seizoen meer aanwezigheid van zijn speelsters, wat ik niet kan bieden vanwege mijn baan als verpleegkundige in de zorg. Toen ik hoorde dat Volendam op zoek was naar keepsters, werd ik nieuwsgierig. Na de eerste training was ik meteen enthousiast, mede dankzij de meiden, waardoor ik besloot de overstap te maken.", aldus Reus op de website van haar nieuwe club. 

Tekst gaat verder onder de Instagram-post. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

HV Volendam-trainer Makay is verheugd met het binnenhalen van de 1.75 meter lange doelvrouw. "Ze is een zeer ervaren en betrouwbare keepster. Ze is een bewuste en serieuze keepster die zowel op het veld als in de maatschappij haar beroep serieus neemt en rust uitstraalt. Wanneer Femke in het doel staat, moet je zeker twee keer goed nadenken over wat je gaat doen, want ze is snel en staat altijd op de juiste positie."

Lees ook