Ga naar Content

Hoorn loopt uit voor eerste mooie dag op nieuw stadsstrand

Met een temperatuur van rond de 27 graden en een lekker briesje is het de eerste echte mooie dag op het kersverse Hoornse stadsstrand na de weersomslag van storm Poly. En dat laten ze zich in Hoorn geen twee keer zeggen. 

Foto: NH Media / Chantal Bos

Tegen het einde van de ochtend fietsen de groepen 7 van basisschool Socrates uit Zwaag voor de 'meester en juffendag' naar het strand toe. Vandaag vieren ze de verjaardagen van hun leerkrachten. "Ik heb nacho's en een bioscoopbon voor de juf", zegt de 10-jarige Kick, die het geen probleem vindt dat de lessen vandaag bestaan uit een duik in het water. Samen met zijn klasgenoten, rent hij het water in. "Lekker zwemmen!"

Hoorn aan Zee

Irene Lochtenberg en haar man hebben hun kleindochter Maxime (2) te logeren. "Wij kwamen hier 37 jaar geleden wonen vanuit Amsterdam en toen dacht ik: wat leuk, we wonen aan het Markermeer dan kan ik elke dag zwemmen. Maar dat kon niet direct hier. En nu wel!"

Zwemluier aan, speelgoed mee een zwemvleugels om. Maar dan neemt Maxime ineens de benen. Oma door het rulle zand erachteraan. "Ze vindt het allemaal veel te leuk! En wij ook. Het is heel fijn, een prachtige skyline, Hoorn aan zee!"

Irene in het water met kleindochter Maxime (2) - Foto: NH Media / Chantal Bos

Aan de waterlinie, geeft Sacha Hettema al sinds vanmorgen pilates aan een groep dames. "Om 9.00 uur hadden we de eerste les, toen was er nog niemand." Het is de eerste keer dat ze op het stadsstrand lesgeeft. En dat bevalt goed. "Het is wel even wennen aan het zand om je positie te vinden. We hebben er enorm naar uit gekeken, deze les hadden we gepland staan dus het weer is echt een cadeautje."

Afgelopen zaterdag 1 juli ging het stadsstrand voor het eerst open voor publiek. 

Kick (10) is met zijn schoolklas naar het strand gekomen - Foto: NH Media / Chantal Bos

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]