Ga naar Content

Hitte vanmiddag verdreven door felle onweersbuien

Het wordt vandaag een warme dag. Temperaturen schommelen rond de 27 graden. Volgens het KNMI komen er ook stevige onweersbuien aan. Daarom is code geel afgekondigd. Ook festiviteiten in de regio komen met waarschuwingen voor hun bezoekers. "Als de boel losbarst, doen we daar natuurlijk iets mee."

Foto: NH

Opnieuw wordt het dus een warme dag. Wel met veel meer wolken, volgens NH-weerman Jan Visser. "In de middag en avond kunnen er zeker buien met onweer ontstaan." Waar de zwaarste buien precies zullen voorkomen, is volgens het KNMI nog onzeker. 

Het weerinstituut verwacht dat het niet alleen bij onweer blijft. "Er is hierbij kans op hagel, zware windstoten en plaatselijk veel neerslag." Daarom is code geel tussen 14:00 uur en 18:00 uur van kracht.

De tekst loopt onder de tweet door.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Door die flinke buien kan schade ontstaan. Hoewel het vergeleken met afgelopen woensdag (toen storm Poly over het land raasde) mee zal vallen, wordt ook vandaag gewaarschuwd voor de kans op omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen. 

Festivals in de provincie gaan vooralsnog door, maar komen wel met waarschuwingen. Onder meer het Guilty Pleasure Festival in Amsterdam meldt op de website dat er genoeg schaduwplekken worden gecreëerd. Vanwege het warme weer worden ook extra waterpunten ingericht. 

ActionPlanet houdt vandaag een offroad-motordag op een groot terrein in Spaarnwoude. "Als daar ook de boel losbarst, acteren wij daar uiteraard op. Maar vooralsnog ziet het er prima uit en gaat alles door."

Na het weekend

Morgen zijn er volgens het KNMI flinke perioden met zon, maar dalen de temperaturen. Het blijft wel droog.

Lees ook