Ga naar Content

Alkmaarse CDA-leider verlaat partij 'door landelijke koers'

CDA-leider Gosse Postma verlaat zijn fractie voor de lokale partij BAS van Ben Bijl. In een brief laat hij dit weekend weten zich 'niet langer te kunnen vinden in de koers die zijn partij landelijk vaart'. 

Foto: NH Nieuws / Priscilla Overbeek

In zijn ontslagbrief staat verder dat hij de afgelopen maanden een worsteling doormaakte, maar in die moeilijke periode goede gesprekken met BAS-fractievoorzitter Ben Bijl heeft gevoerd, meldt mediapartner Alkmaar Centraal.

Omdat hij zich niet meer kan vinden in het beleid van CDA, kiest hij nu voor de partij van Bijl. "Het programma en waar BAS voor staat en de op Alkmaar gerichte politiek maken dat ik mij graag aansluit bij deze fractie."

Eerder deze week liet kandidaat-gedeputeerde Jelle Beemsterboer weten dat ook hij het CDA verlaat. Net als Postma kon hij zich naar eigen zeggen niet meer vinden in de koers van de partij en sluit zich aan bij BBB. 

Vanmorgen werd bekendgemaakt dat ook Wopke Hoekstra zich niet meer beschikbaar stelt voor het lijsttrekkerschap van CDA. Dat betekent dat de landelijke partij op zoek moet naar een nieuwe fractievoorzitter in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen.

Lees ook