Ga naar Content

Man (43) opgepakt voor dood Hoofddorpse tattoo-artiest Steve Mahakena

De politie heeft vanochtend een 43-jarige man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de Hoofddorper Steve Mahakena. Het gaat om een man uit de gemeente Haarlemmermeer. 

Tattoo-artiest Steve Mahakena - Foto: NH

Dat meldt de politie vanochtend. De verdachte zit in volledige beperking, wat betekent dat hij alleen contact met zijn advocaat mag hebben. Zijn betrokkenheid bij de dood van de lokaal bekende tattoo-artiest wordt verder onderzocht. Vanwege het lopende onderzoek doet de politie verder geen mededelingen over de aanhouding.

Lees ook

De 48-jarige Steve Mahakena werd in de ochtend van 7 maart zwaargewond aangetroffen in een appartement aan de Egholm in Hoofddorp. Er werd nog een poging gedaan hem te reanimeren, maar hij overleed kort daarna.

Vechtpartij

Een paar weken later maakte de politie in het programma Opsporing Verzocht dat hij in de nacht voorafgaand aan zijn dood had gevochten. Dat zou blijken uit verwondingen die op zijn lichaam waren aangetroffen.  

In de weken na 7 maart heeft de recherche wekenlang onderzoek gedaan in en rond de woning waar hij werd aangetroffen. Mahakena woonde zelf niet in dat appartement. De bewoner werd destijds gehoord als getuige, maar was zelf niet verdacht. Ook in de sloten rond het appartementencomplex werd naar mogelijk bewijsmateriaal gezocht

Venneps winkelcentrum

Steve runde een tattoo-shop in het Vennepse winkelcentrum De Symfonie. Daags na zijn dood reageerden veel collega-ondernemers flink aangeslagen op zijn overlijden. Al snel ontstond er flinke bloemenzee voor zijn winkel. Een inzamelingsactie om zijn uitvaart te betalen, leverde ruim 20.000 euro op. 

Winkeliers winkelcentrum De Symfonie rouwen om tatoeëerder Steve - NH Nieuws

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]