Ga naar Content

VVD-bolwerk Laren reageert op vertrek Rutte

Larense VVD-stemmers zien het vertrek van minister-president Rutte als de enige uitweg die er nog mogelijk was. Vanochtend maakte de premier bekend te stoppen als partijleider. En dat nieuws kan in Laren, een echt VVD-bolwerk, rekenen op positieve reacties, ziet verslaggever Suzette Nesselaar.

De VVD is al jaar en dag de grootste partij in het Gooise Laren. Bijna 40 procent van de stemgerechtigden stemden in 2021 op de VVD. In 2017 was dat 47 procent. 

"Ik zet alle ballen in op Pieter Omtzigt, die kunnen we denk ik wel vertrouwen", zegt een van de VVD-stemmers nu. Hij is niet de enige, want iedereen die NH vandaag voor de camera krijgt, is het ermee eens dat tijdperk Rutte nu over is.

"Er zijn zoveel fouten gemaakt, hij verschuilt zich achter van alles en is niet meer geloofwaardig"

Een van de inwoners van Laren

"Yes, eindelijk", vervolgt een ander. "Begrijpelijk, blij dat hij is opgestapt. Had hij al veel eerder moeten doen. Er zijn zoveel fouten gemaakt, hij verschuilt zich achter van alles en is niet meer geloofwaardig."

Omtzigt dan maar?

De vraag is of nog wel, na het vertrek van Rutte straks, of er op de VVD gestemd wordt. Het antwoord van Larense bewoners? "Daar moet ik even goed over nadenken" en "nee".

Zijn er wat hen betreft dan alternatieven? De naam van Pieter Omtzigt wordt sowieso veel genoemd. "Die is echt geloofwaardig, daar kan ik best op stemmen."

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.