Ga naar Content

Excelsior neemt Kik Pierie definitief over van Ajax

Kik Pierie heeft een contract getekend voor twee seizoenen bij Excelsior. De 22-jarige verdediger komt over van Ajax. Afgelopen half jaar werd Pierie door de Amsterdammers al verhuurd aan Excelsior. 

Kik Pierie is definitief speler van Excelsior - Foto: Orange Pictures

"Ik ben superblij om hier te zijn", vertelt Pierie op de website van de Rotterdamse club. "De laatste weken waren natuurlijk een beetje onrustig. Ik wilde heel graag terug naar Excelsior, maar ik moest geduld hebben. Alle partijen moesten er eerst uitkomen. Ik wist zelf dat ik dit wilde en dan is het top als het eindelijk zo ver is."

Ajacied

Kik Pierie werd geboren in de Verenigde Staten, maar groeide op in Nederland. Hij begon als profvoetballer bij sc Heerenveen. Na twee jaar in Friesland werd hij gekocht door Ajax dat 5 miljoen euro voor hem betaalde. In Amsterdam kwam de centrale verdediger niet uit de verf en werd van 2020 tot 2022 verhuurd aan FC Twente. Vorig seizoen begon Pierie de eerste seizoenshelft bij Jong Ajax en het tweede half jaar was hij actief bij Excelsior.

Uiteindelijk zou Pierie in Amsterdam geen enkele wedstrijd in de hoofdmacht spelen. Bij Excelsior speelde Pierie vorig seizoen zeven wedstrijden, waarin hij één keer scoorde. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook