Ga naar Content

Tadic reist af naar Istanboel voor gesprek met Fenerbahçe

Een dag nadat de oud-aanvoerder van Ajax zijn vertrek heeft aangekondigd, is Tadic al onderweg naar Istanboel. Waarbij in eerste instantie werd gedacht dat hij transfervrij zijn carrière voort zou zetten bij Besiktas, lijkt Tadic nu toch bij stadsgenoot Fenerbahçe te gaan voetballen. 

Tadic tijdens de persconferentie - Foto: Foto: Jarno Grob/AT5

Afgelopen weken kwamen uit de Turkse media geluiden dat de 34-jarige Serviër bij Besiktas een contract ging ondertekenen. Tot grote verrassing maakte rivaal Fenerbahçe zaterdagavond de komst van Tadic bekend. In Istanbul lopen nu de gesprekken over de overgang, waarbij er verwacht wordt dat hij een meerjarig contract gaat ondertekenen.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Breuk met Ajax

Na alle geruchten bevestigde Ajax vrijdagavond het vertrek van de jarenlange aanvoerder. Tadic heeft vijf jaar lang voor de club gespeeld, maar een meningsverschil over het transferbeleid van Ajax lijkt de reden te zijn geweest om uit elkaar te gaan. Volgens Tadic zou de huidige selectie kwalitatief onder maat zijn en moeten er nieuwe spelers gehaald worden. Door het mislopen van de Champions League heeft de club het financieel gezien minder breed en kunnen er pas nieuwe spelers worden gehaald als er ook spelers verkocht worden.

Fenerbahçe beleefde een soortgelijk seizoen als Ajax. De Turkse club begon het seizoen als titelkandidaat, maar eindigde als tweede en moest het landskampioenschap afstaan aan de rivaal Galtasaray. Als Fenerbahçe Tadic officieel weet vast te leggen, wordt het de vijfde buitenlandse club voor de voetballer. Eerder speelde hij bij FC Groningen, FC Twente, Southampton en Ajax. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook