Ga naar Content

Bestelbus veroorzaakt in korte tijd twee ongelukken, bestuurder op de vlucht

De bestuurder van een witte bestelbus heeft gisterenavond binnen één minuut twee ongelukken veroorzaakt, met meerdere gewonden tot gevolg. Eerst reed de bestelbus op de Nieuwemeerdijk in Badhoevedorp een motorrijder aan, niet veel later crashte hij tegen een verkeerslicht. Hierbij werden omstanders mogelijk geraakt door rondvliegende brokstukken van de auto en het verkeerslicht. 

Ongeluk Badhoevedorp, bestelbus rijdt motorrijder aan en slaat op de vlucht - Foto: Foto: VLN Nieuws

Rond 23.00 uur gaat het mis op de Nieuwemeerdijk. Vlak bij de Sloterbrug rijdt een bestelbus een motorrijder van achteren aan. Het slachtoffer komt daardoor met een harde klap op het asfalt terecht en raakt hierbij  lichtgewond. 

Na het eerste ongeluk kiest de automobilist het hazenpad. Hij drukt het gaspedaal van zijn witte bestelbus in en scheurt weg. Twintig meter verderop, bij het kruispunt met de Burgemeester Amersfoordtlaan, gaat het opnieuw mis en crasht hij tegen een verkeerslichtinstallatie en lantaarnpaal. 

Harde klap

Door de harde klap van het eerste ongeluk, snellen de gasten van een naastgelegen café naar buiten om te kijken wat er aan de hand is en bellen de politie. Precies op dat moment crasht de bestelbus voor de tweede keer, met zo een snelheid dat onderdelen van het verkeerslicht en brokstukken van de auto door de lucht vliegen.

Volgens een ooggetuige raken deze vliegende brokstukken de naar buiten gesnelde cafégasten. Op beelden is te zien dat een jongen gewond is geraakt aan zijn gezicht. De bestuurder van de bestelbus slaat hierna opnieuw op de vlucht. 

Bestelbus crasht tegen verkeerslicht in Badhoevedorp: meerdere gewonden - Foto: Foto: VLN Nieuws

Door de oplettende cafégasten was ambulancepersoneel snel op de plek van het ongeluk. De motorrijder werd ter plekke behandeld en hoefde niet mee voor verdere behandeling in het ziekenhuis.  

Een woordvoerder van de politie laat weten dat de bestuurder van de bestelbus nog niet is aangehouden, maar wel bij hen bekend is. "We weten wie het is, maar hebben deze persoon tot op heden nog niet kunnen aanhouden. We zijn al bij zijn huis langs geweest, maar hier troffen wij hem nog niet aan. We zullen hem uitnodigen zich op het politiebureau te komen melden."

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]