Ga naar Content

Al dertien eeuwen bescherming én vol diversiteit: de monumentale Omringdijk

Voor de Zomertoer van NH loopt presentator Koen Bugter langs de buitengrenzen van onze provincie. Hij maakt ook soms een uitstapje om de meest idyllische en toeristische plekjes van Noord-Holland te bezoeken. In West-Friesland bezoekt Koen onder meer de Omringdijk en een pittoresk haventje.

Volgens de provincie Noord-Holland leent de Westfriese Omringdijk zich uitstekend voor een lange fietstocht of wandeling. De dijk heeft dan ook een totale lengte van 126 kilometer en slingert door het landschap. Deze beschermt de Westfriezen al sinds de 13e eeuw tegen water en verbindt verschillende gemeenten en landschappen, ieder deel met een eigen karakter.

Streekpad

De Westfriese Omringdijk is beschermd als provinciaal monument. De dijk en de omgeving ontdekken? Het Streekpad is een grote rondgaande wandeling van 150 kilometer. Deze is op te delen in acht dagwandelingen. De route voert van Hoorn langs de Beemster naar Alkmaar en vervolgens langs het Noordhollandsch Kanaal. Ontdek het Streekpad Westfriese Omringdijk!

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.