Ga naar Content

Gretige Dylan Groenewegen komt net tekort voor etappezege op Champs-Élysées

Hij leek een perfecte sprint uit te voeren, maar vlak voor de finish werd Dylan Groenewegen geklopt op de Champs-Élysées. De Amsterdammer eindigde als derde in de massasprint. Dat betekent dat hij deze Tour de France geen Tour-etappe heeft gewonnen.

Dylan Groenewegen - Foto: Orange Pictures

In de straten van Parijs koos Groenewegen het wiel van Jasper Philipsen, de drager van de groene trui. Mathieu van der Poel trok de sprint aan op de Champs-Élysées, waarna Groenewegen eroverheen denderde. Daarmee leek hij Philipsen uit te schakelen voor de eindzege. Hij kwam echter vroeg op kop, waardoor de afstand tot de finish iets te groot was. Een fotofinish wees uit dat Jordi Meeus de sprint won, gevolgd door Philipsen en Groenewegen.

"Het was een mooie sprint", zei vlak nadat hij over de finish kwam. "Maar hier ben ik nog wel even ziek van. Ik wilde Jasper Philipsen verrassen en ging daarom vroeg aan. Ik sprintte vooral tegen Pedersen maar op het laatste moment gingen ze me links en rechts voorbij."

Cees Bol kwam als vijfde over de finish, achter Mads Pedersen. Daardoor eindigt de Tour de France zonder Noord-Hollandse etappe-overwinning. De enige Nederlander die als eerste over de finish kwam was Wout Poels in de Alpen.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook