Ga naar Content

Aalsmeer haalt Zweedse speler Evon Mohlin, die nog wel geblesseerd is

De handballers van Aalsmeer krijgen een nieuwe Scandinavische speler. Evon Mohlin komt over vann IFK Kristianstad uit Zweden. De 22-jarige handballer, die nog herstellende is van een zware blessure, zal als linkeropbouw gaan spelen bij Aalsmeer.

Evon Mohlin in actie in Zweden - Foto: Pro Shots

"Evon is een heel interessante speler voor ons die is opgeleid in Zweden”, vertelt trainer/coach van Aalsmeer Wai Wong op de clubsite. “Het is een echte schutter met lengte, een goed schot, maar oog voor de cirkelloper en zijn medespelers.”

Mohlin kwam het afgelopen seizoen niet in actie bij zijn club vanwege een zware knieblessure. De revalidatie duurde negen maanden en hij is nog niet wedstrijdfit. “Het zal nog even duren voor hij in actie komt in de competitie, maar als het zover is weet ik zeker dat hij van toegevoegde waarde is."

“Het is een echte schutter met lengte, een goed schot, maar oog voor de cirkelloper en zijn medespelers"

Aalsmeer-coach Wai Wong

Voor Mohlin is Nederland geen onbekend terrein. De Zweed is in het bezit van een dubbel paspoort doordat één van zijn ouders uit Nederland komt. In maart 2022 was hij op Papendal om met het Nederlands team mee te trainen. Bij Aalsmeer zal Mohlin moeten concurreren met Tim Bottinga en Don Hartog

Afgelopen seizoen slaagde Aalsmeer er niet in om de landstitel te prolongeren. In de halve finale was Lions een maatje te groot.

Lees ook