Ga naar Content

Velsertunnel deels afgesloten door botsing, verkeer wordt omgeleid

Door een botsing op de A22, in de Velsertunnel, is een van de buizen afgesloten voor verkeer. Het ongeluk gebeurde vannacht, toen een automobilist een rood kruis negeerde en tegen een verrijdbare vangrail botste. De Velsertunnel is richting het zuiden afgesloten, waardoor verkeer wordt omgeleid via de Wijkertunnel. 

Velsertunnel gedeeltelijk dicht door storing - Foto: NH Nieuws

Door de afgesloten tunnelbuis rijdt het verkeer vanuit het zuiden door de westbuis, het verkeer vanuit het noorden wordt omgeleid via de Wijkertunnel. Hierdoor is vanmorgen een file ontstaan op de A9 richting het zuiden. Op het hoogtepunt was er 40 minuten vertraging, in de loop van de ochtend nam dit af. 

De storing is veroorzaakt nadat afgelopen nacht is een verrijdbare vangrail is aangereden. Dit kwam door een weggebruiker die een rood kruis negeerde. De botsing veroorzaakte flinke schade, dat moeilijk te verplaatsen is en nog op de weg staat. 

De verrijdbare vangrail die is beschadigd wordt vanavond na de avondspits weggetakeld. "Dit doen we vanavond omdat we hiervoor de hele weg af moeten sluiten", legt de woordvoerder van Rijkswaterstaat uit. "Er zouden grote problemen ontstaan als we dit overdag zouden doen."

Eerdere storing

Gisteren was er ook al een storing in de Velsertunnel, toen was de tunnel in noordelijke richting dicht. Het probleem lag aan een defect in de verkeersregelinstallatie. Deze storing begon in de ochtend en was halverwege de avondspits voorbij. 

Tips?

Stuur ons jouw tips op [email protected]