Jongelingen nemen Ajax na de rust bij de hand tegen SpVgg Unterhaching

Ajax heeft de oefenwedstrijd tegen het Duitse SpVgg Unterhaching met ruime cijfers gewonnen. Het werd in Herzogenaurach 5-3 voor de Amsterdammers. De eerste helft had Ajax het moeilijk (2-1 achter), maar boog het na de rust om door goals van onder meer Benjamin Tahirovic, Mika Godts en Kristian Hlynsson.

Benjamin Tahirovic was na de rust één van de doelpuntenmakers - Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

Bij de Amsterdammers ontbrak Mohammed Kudus met een 'lichte blessure'. De Ghanees lijkt Ajax te gaan verlaten. Hij zag de wedstrijd vanaf de zijlijn. Door een snelle goal van Simon Skarlatidis was het begin van Ajax aan het oefenduel ook nog eens dramatisch: 0-1. Mohamed Daramy, die een basisplek kreeg van Maurice Steijn en Brian Brobbey kregen allebei grote kansen op de gelijkmaker. Doelman van de Duitsers, René Vollathbleek een sta-in-de-weg voor de Ajacieden.

Markus Schwab verdubbelde vervolgens ook nog de voorsprong van Unterhaching: 0-2. Het antwoord van Ajax liet niet lang op zich wachten. Eerst schoot Gabriel Misehouy op de lat en na een handsbal kregen de Amsterdammers een penalty. Brobbey bleef ditmaal wel koel en verzilverde de penalty: 1-2. Misehouy zag voor de rust een inzet net naast het doel gaan.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Het verzet van de Duitsers was in de tweede helft snel gebroken. Na een splijtende assist van de ingevallen Branco van den Boomen schoot Kristian Hlynsson de gelijkmaker binnen. Ajax was enkele minuten later weer trefzeker. Deze keer gaf Van den Boomen de assist op Mika Godts: 3-2.

Via Benjamin Tahirovic (zijn tweede) en Steven Bergwijn breidde de score uit naar 5-2. Die stand leek lange tijd de eindstand te worden, maar Unterhaching deed nog iets terug. Josef Gottmeier scoorde het doelpunt. Er vielen geen treffers meer, waardoor het 5-3 bleef.

Ajax blijft tot en met komende zaterdag op trainingskamp in Zuid-Duitsland. Komende zaterdag is FC Augsburg de tegenstander.

Opstelling Ajax (eerste helft): Gorter; Jermoumi, Gooijer, Milovanovic, Wijndal; Klaassen, Taylor, Misehouy; Conceicao, Brobbey, Daramy

Opstelling Ajax (tweede helft): Rulli; Rensch, Aertssen, Hato, Salah-Eddine; Van den Boomen, Tahirovic, Hlynsson; Godts, Rasmussen, Bergwijn