Ga naar Content

Steijn ziet Sneijder nog altijd komen: "Deur staat voor hem open"

Ajax-trainer Maurice Steijn denkt dat er nog altijd een rol voor Wesley Sneijder is weggelegd binnen de club. Volgens Steijn was zijn uitspraak dat de gesprekken 'on hold' waren gezet niet handig en staat de deur voor de oud-Ajacied nog zeker open.

Foto: AT5

"Ik ben voorstander van zijn komst binnen de club. We hebben al een paar keer gesproken en dat waren goede en fijne gesprekken", aldus Steijn tijdens de persconferentie voor zijn eerste officiële wedstrijd als trainer van Ajax. "De gesprekken liepen even stil vanwege een privékwestie en er speelde ook wat met de supporters, maar dat is gelukkig opgelost."

F-side

De geruchten dat Sneijder een eventuele rol zou krijgen binnen de technische staf van Ajax viel bij de F-side niet goed. De oud-Ajacied was door de harde kern namelijk uitgeroepen tot persona non grata omdat hij een paar jaar geleden liet blijken dat hij meer voelde voor FC Utrecht dan Ajax. "Deze dwaas is absoluut NIET welkom bij onze club", zo schreef de harde kern op Instagram. 

Maar eens Ajacied altijd Ajacied, zo bleek een kleine twee weken later. De geboren Utrechter ging in het supportershome in de Johan Cruijff Arena een gesprek aan met de harde kern en bood zijn excuses aan voor 'dingen die hij in het verleden had gedaan en die niet handig waren'. Daarna had de F-side geen problemen meer met zijn komst en leek het allemaal goed te komen met de toevoeging van Sneijder tot de technische staf.

Het bericht dat Wesley Sneijder op Instagram plaatste - Foto: Instagram / wesleysneijder

On hold

Alleen kwam er toch weer een kink in de kabel. In een interview gaf Steijn aan dat de gesprekken tussen de club en Sneijder 'on hold' stonden en dat nam de oud-Ajacied niet goed op. Op Instagram liet hij weten dat het hem 'geen basis geeft voor samenwerken en zeker niet zorgt voor het gevoel van thuiskomen in een warm bad bij mijn jeugdliefde'. 

Daarmee leek het verhaal klaar, maar Steijn liet vandaag dus weten dat hij Sneijder nog steeds graag ziet verschijnen. "Ik heb ook gezien wat hij op Instagram had geplaatst, maar ik denk dat hij dat redelijk impulsief heeft gedaan. Het was vanuit mijn kant misschien een verkeerde uitspraak ook." 

De Ajax-trainer laat weten dat ze er zeker op zullen terugkomen en dat deur 'altijd voor hem openstaat'. "Sven (Mislintat, directeur voetbalzaken, red.) moet hem gaan bellen en dat gaat hij ook zeker doen. We zijn nu alleen heel druk met transfers en het begin van de competitie. Hij is nog steeds voor mij van harte welkom, dat weet hij ook. Ik denk dat we snel met elkaar om tafel moeten zitten."

Ajax neemt het morgen op tegen Heracles Almelo in de eerste wedstrijd van de Eredivisie. Om 20.00 uur trappen de twee clubs af in de Johan Cruijff Arena. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]