Ga naar Content

Diant Ramaj maakt officieus debuut voor Ajax in verloren oefenduel tegen Go Ahead Eagles

Keeper Diant Ramaj heeft maandag zijn officieuze debuut voor Ajax gemaakt. De doelman kwam op sportpark De Toekomst in actie in het met 1-0 verloren oefenduel met Go Ahead Eagles. Thibo Baeten maakte in de 34e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd.

Foto: Pro Shots

Ajax nam Ramaj twee weken geleden over van Eintracht Frankfurt. De 21-jarige Duitse doelman met Kosovaarse roots is sneller nodig dan verwacht. Eerste doelman Gerónimo Rulli liep zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo (4-1) een schouderblessure op en is zeker tot de winterstop uitgeschakeld.

Trainer Maurice Steijn koos zaterdag voor Jay Gorter als invaller. Steijn liet na afloop weten dat Gorter in tegenstelling tot Ramaj de gehele voorbereiding mee heeft gedaan met Ajax en dat hij daarom voor Gorter koos. 

Ajax had het plan Gorter, net als vorig seizoen, opnieuw te verhuren. Dat gebeurt door de blessure van Rulli naar alle waarschijnlijkheid niet. Naast Rulli is de ervaren doelman Remko Pasveer (39 jaar) voorlopig ook nog niet beschikbaar. Hij liep vorige maand een blessure aan zijn linkerhand op en staat de komende tijd nog aan de kant.

Speelminuten

Naast Ramaj hadden onder anderen nieuweling Carlos Forbs Borges, Owen Wijndal, Davy Klaassen en Steven Berghuis een basisplaats tegen Go Ahead. Berghuis zat tegen Heracles zijn eerste van drie wedstrijden schorsing uit.

Aanstaande zaterdag speelt Ajax in Rotterdam tegen Excelsior.

Opstelling Ajax: Ramaj; Sánchez (74. Jermoumi), Aertssen, Gooijer (53. Brandes), Wijndal; Vos (74. Fitz-Jim), Klaassen (74. Misehouy), Berghuis (74. Martha); Forbs (46. Hlynsson), Rasmussen (46. Banel), Godts.

Lees ook