Ga naar Content

Man die tientallen Hilversumse auto's zou hebben bekrast voor de rechter

De man die afgelopen voorjaar werd gearresteerd voor het bekrassen van tientallen auto's aan de Hilversumse Jacob van Campenlaan staat vandaag voor de rechter. 

Foto: Caspar Huurdeman Fotografie

De Hilversummer wordt er van verdacht half mei 's nachts zeker 37 auto's te hebben bekrast van bewoners van de straat. Waarom de man dat deed, is nog altijd onduidelijk. 

De gedupeerden werden 's ochtends wakker met soms meterslange diepe krassen op hun auto's, waardoor de schade oploopt tot duizenden euro's per auto. Veel gedupeerden deden dezelfde ochtend nog aangifte, vertelden ze tegen NH.

Voor de rechter

De Hilversummer staat vandaag voor de politierechter en hoort daarmee vandaag ook meteen welke straf hij krijgt voor het bekrassen van de auto's. 

Welke straf dat is, is vooraf nog gissen. Rechters leggen in vergelijkbare zaken vaak boetes of taakstraffen op en soms ook celstraffen. De celstraffen variëren erg, waardoor er vooraf ook weinig over te zeggen is. Als de Hilversummer al een celstraf zou krijgen, is dat in ieder geval niet langer dan een jaar, want dat is de maximale straf die de politierechter op kan leggen. 

NH sprak eerder enkele gedupeerden met bekraste auto's. Bekijk de video hier: 

Autobezitters in Hilversum nemen schade op na autokrasser - NH Nieuws

Lees ook