Ga naar Content

Van Hooijdonk heeft spijt over opmerking 'duistere dealtjes': "Ik bied Steijn m'n excuses aan"

Via een gepubliceerd artikel van de NOS heeft Pierre van Hooijdonk zijn excuses aangeboden aan Ajax-trainer Maurice Steijn. Afgelopen zondag beschuldigde de analist in het praatprogramma Studio Voetbal de trainer van betrokkenheid bij 'duistere dealtjes'. "Voor mijn opmerking heb ik geen bewijs."

Maurcie Steijn (l) en Pierre van Hooijdonk (r) - Foto: Pro Shots

"Afgelopen zondag heb ik tijdens de uitzending van NOS Studio Voetbal gezegd dat Maurice Steijn betrokken zou zijn geweest bij duistere dealtjes met makelaars", begint Van Hooijdonk op de website van de NOS. "Deze opmerking heb ik in the heat of the moment gemaakt, in een discussie met tafelgasten."

"Wanneer het stof is gedaald, neem ik contact op met Maurice om wat tussen ons speelt, uit te praten."

Pierre van Hooijdonk

Van Hooijdonk zegt vervolgens 'geen bewijs' te hebben voor de opmerking die hij zondag maakte. "Die opmerking had ik daarom ook niet moeten maken."

Contact met Steijn

"Ik neem hierbij terug wat ik over Maurice heb gezegd en ik bied hem mijn excuses aan", aldus Van Hooijdonk. "Wanneer het stof is gedaald, neem ik contact op met Maurice om wat tussen ons speelt, uit te praten."

Maandag werd duidelijk dat Steijn zich beraadde op juridische stappen, dinsdag kwam naar buiten dat hij en zijn advocaat Van Hooijdonk een ultimatum stelde. Voor vanmiddag 12.00 uur moest hij aangeven of hij zijn uitspraken zou rectificeren. Nadat dit niet gebeurde, maakte het kamp Steijn eerder vanmiddag duidelijk dat er een kort geding aangespannen zou worden.

Ruim een uur na dat nieuws laat van Hooijdonk dus alsnog weten dat hij zijn excuses gaat aanbieden. Wat dit betekent voor het kort geding is nog onduidelijk.

De Parel van het Zuiden

Steijn was tussen 2020 en 2021 elf maanden trainer bij De Parel van het Zuiden. In die periode had Van Hooijdonk geen functie bij NAC. Wel was zijn zoon Sydney van Hooijdonk, toen spits van NAC, ontevreden over Steijn omdat hij in zijn ogen te weinig speeltijd kreeg.

Van Hooijdonk bleef zich in de jaren die volgden als analist kritisch uiten over de trainerskwaliteiten van Steijn. In februari noemde hij Steijn, toen trainer van het goed presterende Sparta Rotterdam, aan tafel van Studio Voetbal 'een zesje'. "Je kan in de voetballerij ook succes hebben als je als trainer gewoon goede spelers hebt", aldus de oud-international In Studio Voetbal.

"Hij voelt zich geroepen om te pas en te onpas mij, maar ook Sparta, naar beneden te halen

Maurice Steijn tijdens uitzending Veronica Offside in maart 2023

"Pierre is super rancuneus", reageerde Maurice Steijn een maand later bij Veronica Offside. "Omdat ik zijn zoontje niet altijd opstelde, wat zowel voor als na mij ook niet altijd gebeurde. Hij voelt zich geroepen om te pas en te onpas mij, maar ook Sparta, naar beneden te halen. Op een gegeven moment wordt het een beetje lachwekkend en zielig als je hem zo bezig ziet bij de NOS. Pierre heeft altijd dubbele agenda's en kan nooit onafhankelijk iets zeggen."

Voorlopig niet aan tafel

De NOS heeft kort na de verklaring van Van Hooijdonk laten weten dat de oud-voetballer voorlopig niet zal aanschuiven als tafelgast bij Studio Voetbal.

"De uitspraken werden ondanks herhaaldelijk doorvragen door de presentator in de uitzending niet onderbouwd door Van Hooijdonk.", zegt NOS Sport in een statement. "De beschuldigingen hebben ook na de uitzending tot de nodige discussies geleid."

NOS Sport stelt dat er in Studio Voetbal geen ruimte voor beschuldigingen zonder steekhoudend bewijs. "Uitlatingen moeten langs de lat van zorgvuldigheid en betrouwbaarheid gelegd kunnen worden. Daar ontbrak het aan."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]