Ga naar Content

Doelman ’Virginio’ Deen bleef geloven in punten voor Jong AZ: "Kregen weinig tegen"

Jong AZ-doelman Daniël Deen moest tegen NAC Breda twee doelpunten incasseren. De 20-jarige doelman, die deze week zijn contract verlengde, stopte bijna de strafschop van de 1-0 en ook bij de tweede treffer zat hij er nog aan. "Dubieuze strafschop. Daarna weinig kansen weggegeven."

Daniël Deen had bijna een antwoord op de wonderschone treffer van Dominik Janošek - NH Sport

"Hij schoot hem prima binnen", zegt Deen laconiek over de schitterende 2-0 van Dominik Janošek. De NAC-middenvelder schoot van 25 meter heerlijk raak. "Ik baal ervan dat ik hem niet tegenhield. Ik zat er met mijn vingertoppen nog aan."

"We hadden hier minimaal met een punt weg moeten en kunnen gaan"

Jong AZ-trainer Jan Sierksma

De Zandvoorter, dit seizoen met zijn moeders achternaam Virginio op zijn shirt zal gaan spelen, had nog lang hoop dat Jong AZ de achterstand zou gaan rechttrekken. "We kregen niet veel kansen, maar zij krijgen ook niet veel kansen. Ik denk in dit stadion, met veel mensen, hebben we het prima gedaan. Uiteindelijk geven we het weg door de twee doelpunten in de eerste helft."

Tekst gaat verder onder de video. 

Jong AZ-trainer Jan Sierksma: "Minimaal met een punt hier weg moeten gaan" - NH Sport

Trainer Jan Sierksma van de Alkmaarse talenten kende dankzij de 2-1 nederlaag een vervelende eerste uitwedstrijd onder zijn bewind. "Ik heb gemende gevoelens. We waren behoorlijk gehavend, maar met dit team hebben we een goede wedstrijd gecreëerd. We hadden hier minimaal met een punt weg moeten en kunnen gaan", aldus Sierksma. 

Door de nederlaag zakt Jong AZ nu naar de achtste plaats in de eerste divisie. In de volgende speelronde gaat de ploeg van Jan Sierksma op bezoek bij Telstar in Velsen-Zuid. 

Lees ook