Ga naar Content
Haarlem

Na brand opent AH Haarlem tijdelijke locatie op braakliggend terrein

21 augustus 2023, 11.30 uur
Door: Paul Tromp · Foto: Inter Visual Studio / Kyrlian de Bot

Op het braakliggende Sonnebornterrein langs de Spaarndamseweg beginnen vanaf vandaag de opbouwwerkzaamheden voor een tijdelijke Albert Heijn. Deze supermarkt vervangt vanaf 5 september de Albert Heijn aan het Soendaplein, die op vrijdag 11 augustus grote schade opliep door een brand.

Dat laat een woordvoerder van de supermarktketen aan NH weten. De afgelopen dagen is in de omgeving van het Soendaplein naar een alternatieve locatie gezocht voor een tijdelijke vervanger van de beschadigde supermarkt. De keuze is dus gevallen op het perceel langs het Spaarne. 

Tekst loopt door na de foto.

Het braakliggende Sonneborn-terrein in Haarlem-Noord - Foto: Geja Sikma / NH

Deze week zijn de voorbereidingswerkzaamheden. Vanaf volgende week maandag wordt de tijdelijke winkel opgebouwd. Die opent op 5 september de deuren voor de klanten die nu niet meer op het Soendaplein terecht kunnen. Om de tijdelijke supermarkt heen worden ook voldoende parkeerplaatsen aangelegd.

'Voor einde jaar beschadigde supermarkt weer open'

De verwachting is dat de herstelwerkzaamheden in de zwaar beschadigde supermarkt nog wel een aantal maanden gaan duren. De woordvoerder laat weten dat deze winkel voor het einde van het jaar wordt heropend. De tijdelijke locatie gaat dan weer dicht. Om die locatie worden hekken geplaatst, die na sluitingstijd worden afgesloten. 

Herstelwerkzaamheden bij de supermarkt aan het Soendaplein - Foto: NH / Rob Wtenweerde

Brand 

De brand brak op 11 augustus uit in een vrachtwagen in het laad- en losgedeelte van de winkel aan het Soendaplein. Daar is dan ook de grootste schade. De rest van de winkel heeft ook flinke schade opgelopen door bluswater en roet. 

Tekst loopt door na de foto. 

De uitgebrande vrachtwagen bij Albert Heijn in Haarlem - Foto: Inter Visual Studio / Michel van Bergen

Woningen en garage

Op het Sonnebornterrein wil de gemeente een bovengrondse garage en woningen bouwen. Dat is tegen het zere been van een groep omwonenden, die het terrein liever als stadspark wil inrichten. Voorlopig zullen ze het eerst even moeten doen met Albert als buurman. Om de tijdelijke supermarkt heen, komen hekken te staan, die worden afgesloten na sluitingstijd. 

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]